quinta-feira, 11 de fevereiro de 2016

We Are Beautiful with Beaulieu Porch - An Interview


Diretamente da Inglaterra vem o sofisticado, elegante e sonhador, Beaulieu Porch. Com quatro álbuns na bagagem, o BP foge por completo do estigma atual do dreampop, aqui a sonoridade tem suas matrizes fincadas em Procol Harum, Dusty Springfield aliados a Portishead, Massive Attack e psicodelismo clássico, como Zombies.

O último álbum homônimo lançado ano passado é o que melhor representa essa eloquente fusão entre gerações, e o resultado é envolvente.

Uma verdadeira beleza.


***** Interview with Beaulieu Porch *****



Q. When did Beaulieu Porch start? Tell us about the history...
I STARTED RECORDING BEAULIEU PORCH SONGS ABOUT 4 YEARS AGO, AFTER SPENDING YEARS FRONTING A 'LIVE' BAND WITHOUT EVER GETTING THE SOUND AND EFFECT THAT I WAS LOOKING FOR.

Q: Who are your influences?
LOTS AND LOTS OF LITTLE BITS OF SOUNDS STICK IN MY HEAD AND RATTLE AROUND, LIKE A DISJOINTED SOUNDTRACK TO MY LIFE.

Q. Make a list of 5 albuns of all time…
GOING TO CHEAT A BIT...5 ALBUMS THAT HAVE POSSIBLY AFFECTED THE TUNES I MAKE COULD BE
PROCOL HARUM'S 'SALTY DOG', '...AND SUDDENLY' BY THE LEFT BANKE, 'THE USE OF ASHES' BY PEARLS BEFORE SWINE, THE BEE GEES 'TRAFALGAR' AND THE ZOMBIES 'ODESSEY AND ORACLE'.

HOWEVER, MY FAVOURITE PERSONAL ALBUMS WOULD BE AMONGST THE LIKES OF DUSTY SPRINGFIELD'S 'DUSTY IN MEMPHIS',
'THE LAST WILL AND TESTAMENT OF JAKE THACKRAY',
JOHN BETJEMAN'S 'LATE FLOWERING LOVE',
THE DUBLINERS '15 YEARS ON'
AND STACKRIDGE 'THE MAN IN THE BOWLER HAT'. POSSIBLY.

Q. How do you feel playing live?
I'VE NEVER PLAYED LIVE WITH BEAULIEU PORCH BECAUSE IT'S JUST ME IN THE 'BAND'. I'D BE HAPPY TO MIME ALONG TO A BACKING TRACK ON THE TELLY THOUGH !

Q. How do you describe Beaulieu Porch sounds?
THE INDIE MUSIC REVIEW ONCE SAID ''If Mozart ever wrote psychedelic music, this is how it would sound.''SO I'LL STICK WITH THAT !


Q: Tell us about the process of recording the songs ?
I RECORDED ALL MY SONGS ON A BOSS BR1200 PORTA STUDIO, USING BITS AND PIECES OF OLD INSTRUMENTS WHICH HAD ALL SEEN BETTER DAYS.

Q. Which new bands do you recommend?
THERE'S A POLISH BAND CALLED THE WHITE KITES, WHO RELEASED A WONDERFUL PSYCH/PROG ALBUM LAST YEAR, AND A SINGER/SONGWRITER FROM UP NORTH CALLED PAUL SUMNER WHO'S NEW ALBUM, DUE OUT VERY SOON, IS A SUBLIME PIECE OF REAL-LIFE, NOSTALGIC STORY-TELLING POP MUSIC, WHICH SHOULD, BY RIGHTS, BE IN EVERYONE'S RECORD COLLECTION.

Q: Which band would you love to made a cover version of?
I ONCE RECORDED A COVER OF NIRVANA'S (UK) 'TINY GODDESS', WHICH THE MAN HIMSELF, PATRICK CAMPBELL-LYONS, ONCE PROFESSED AN INTEREST IN, AND WAS GOING TO RELEASE IT FOR ME AS A SINGLE. NOTHING CAME OF IT THOUGH.

Q: What are your plans for the future?
I HAVE A NEW ALBUM'S WORTH OF SONGS READY TO RECORD. THE TROUBLE IS, HOWEVER, MY STUDIO COMPLETELY DIED, ALONG WITH MOST OF MY INSTRUMENTS, WHILST RECORDING MY LAST ALBUM AND I CURRENTLY HAVE NO WAYS OR MEANS TO REPLACE ANYTHING. I SHALL NEVERTHELESS REMAIN HOPFUL
Q: Any parting words?
THANKS FOR YOUR TIME, PLEASE FEEL FREE TO POP OVER TO THE BEAULIEU PORCH BANDCAMP PAGE !
*
*
*
Thanks

https://tillsammansrecords.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Beaulieu-Porch-430413283825741